Suriye Savunma Bakanlığı: “SDG, Halep’in doğusunda ordu mevzilerini hedef aldı; ateşkesi ihlal etti”
Suriye Savunma Bakanlığı: “SDG, Halep’in doğusunda ordu mevzilerini hedef aldı; ateşkesi ihlal etti”

Suriye Savunma Bakanlığı: “SDG, Halep’in doğusunda ordu mevzilerini hedef aldı; ateşkesi ihlal etti”

paylaş :

Suriye Savunma Bakanlığı, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Halep’in doğusunda orduya ait mevzileri vurduğunu açıkladı. Saldırıda bir askerin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi.

Suriye Savunma Bakanlığı, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Halep’in doğusunda Suriye ordusuna ait mevzileri vurduğunu açıkladı. Saldırıda bir askerin hayatını kaybettiği, birkaç askerin yaralandığı bildirildi.

Bakanlığın Medya ve İletişim Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, SDG, Halep’in doğusundaki Tişrin Barajı yakınlarında ordu noktalarını hedef aldı. Açıklamada, “Saldırıda bir asker şehit oldu, birkaç asker yaralandı,” denildi.

Suriye devlet haber ajansı SANA’da yer alan bilgilere göre, bu saldırı, yeni ilan edilen ateşkes anlaşmasının açık bir ihlali olarak değerlendirildi. Bakanlık, SDG’nin yalnızca son 48 saat içinde ateşkesi 10’dan fazla kez ihlal ettiğini, cephe hatları boyunca ordu mevzilerine saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Söz konusu ateşkes, Salı günü Şam’da Savunma Bakanı General Murhaf Ebu Kasra ile SDG Komutanı Mazlum Abdi’nin görüşmesi sonrasında duyurulmuştu. General Kasra, X platformundaki paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Mazlum Abdi ile başkent Şam’da gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Suriye’nin kuzeyi ve kuzeydoğusundaki tüm cephe hatlarını kapsayan kapsamlı bir ateşkes üzerinde mutabık kaldık. Anlaşmanın uygulanması derhal başlayacaktır.”

Ateşkes kararı, SDG’nin Halep’in Şeyh Maksud Mahallesi’ndeki sivil yerleşim alanlarını hedef almasının ardından pazartesi gecesi başlayan çatışmalar sonrasında alınmıştı.

Savunma Bakanlığı ayrıca, SDG’nin tüm cephe hatlarında tahkimat faaliyetlerini sürdürdüğünü ve Halep’te ordu ile güvenlik güçlerine yönelik planlanan saldırılara dair kışkırtıcı telefon görüşmelerinin tespit edildiğini duyurdu.