23 Mart'tan beri Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yargılandığı "bilirkişi davası" için mahkeme salonuna geldiği anların videosunu paylaştı. İmamoğlu, videoya "Meşruiyet milletten alınır" notunu düşerek ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın "Erdoğan'a Meşruiyet veriyoruz" sözüne göndermede bulundu.
Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında bilirkişi S.B.’ye yönelik sözleri nedeniyle açılan dava bugün devam etti. İmamoğlu, salona alkışlarla geldiği anların videosunu paylaşırken, "Meşruiyet milletten alınır" notunu düştü.
Barrack'ın meşruiyet açıklaması
Büyükelçi Barrack, Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Trump ile görüşme öncesi dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Barrack, Trump'ın Erdoğan'a "meşruiyet verdiğini" söylemişti.
Büyükelçi Barrack, "Başkanımız 'Bundan bıktım, ilişkiler düzeyinde cüretkar bir adım atalım ve ihtiyacı olanı verelim' dedi. 'Tamam Sayın Başkan, neye ihtiyacı var?' diye sorduğumda 'meşruiyet' dedi. Mesele sınırlar, S-400 ya da F-16'lar değil. Mesele meşruiyet"açıklamasını yapmıştı.
Barrack'ın sözleri medyada geniş yer bulmuştu. Muhalefet cephesinden iktidara bu sözle ilgili eleştiriler gelirken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Barrack'a tepki göstermişti.