62’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl da “Gezen Sinema” etkinliğiyle başladı. Festival heyecanı, on gün boyunca Antalya’nın 16 ilçesine taşınıyor. Türkiye’nin en köklü sinema organizasyonlarından biri olan Altın Portakal, bu etkinlikle beyazperdeyi şehir merkezinden ilçelere, köylere ve meydanlara ulaştırmayı amaçlıyor.
Gezen Sinema’nın ilk durakları Akseki ve Elmalı oldu. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gösterimlerde, geçen yıl Altın Portakal’da En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan “Mukadderat” filmi izlendi. Film, seyircilerden tam not aldı. Etkinliğin ikinci gününde Gezen Sinema TIR’ı Kepez ve Manavgat ilçelerinde perde açtı. Burada “Kardeş Takımı 2” filmi gösterildi. Sinemayla ilk kez tanışma heyecanı yaşayan çocuklar, açık havada unutulmaz bir akşam geçirdi.
Bu yıl “Mukadderat”, “Tur Rehberi” ve “Kardeş Takımı 2” filmleri, Antalya’nın farklı ilçelerinde salonlarda ve açık alanlarda izleyiciyle buluşacak. Gezen Sinema, 18 Ekim’de Döşemealtı ve Alanya’da, 19 Ekim’de Demre ve Gazipaşa’da, 20 Ekim’de Kaş ve Serik’te, 21 Ekim’de Finike ve Konyaaltı’nda, 22 Ekim’de Aksu ve Kumluca’da, 23 Ekim’de ise Kepez ve Kemer’de gösterimlerine devam edecek.
Altın Portakal Film Festivali, bu yıl da “Gezen Sinema” ile Antalya’nın dört bir yanında sinema coşkusunu yaşatıyor.

